Skip to main content

Cantina școlii

Grădinița/ Școala/ Liceul Hermann Oberth crede în importanța alimentației copiilor/ tinerilor. Pe termen lung, hrana are un impact major asupra stării de sănătate a elevilor, asupra capacității de concentrare, asupra stilului de viață format.

De aceea am creat propria bucătărie în care se pregătește mâncarea proaspătă, sănătoasă, ecologică/ bio în mare măsură. Produsele locale sunt prioritatea noastră! În cantina școlii, elevii descoperă un meniu sănătos, variat, învață despre rolul alimentației în dezvoltarea personală, socializează.

Doamnele bucătărese gătesc cu bucurie și atenție în fiecare zi și pregătesc un meniu complet și echilibrat, supravegheat de un nutriționist.

Elevii  și personalul școlii servesc masa împreună, ca într-o comunitate adevărată, iar felurile pregătite conțin toți nutrienți importanți  pentru a realiza o dietă sănătoasă și echilibrată. Elevii învață să respecte alimentele, dar și munca celor care le pregătesc meniul zilnic.

Sala pentru servirea mesei și bucătăriile sunt igienizate și dezinfectate constant pentru a garanta siguranța maximă.

Momentul luării mesei este un moment de conexiune, dar și de învățare nutrițională, precum şi de educație comportamentală, care ne permite să descoperim importanța unei diete sănătoase, variate și echilibrate.

Reguli de operare

Servirea mesei contribuie la procesul continuu de educaţie a elevilor, deoarece în timp ne dorim să formăm obiceiuri alimentare sănătoase, cunoașterea regulilor de igienă și bune maniere la masă. Încurajăm în permanenţă colaborarea și relațiile bune dintre elevi și personalul din sala de mese.

De aceea, în cantina școlii...

  • elevii trebuie să respecte bunurile materiale  și spațiile;
  • elevii învaţă reguli comportamentale și de respect reciproc;
  • în timpul orelor de luat masă, elevii nu vor putea părăsi campusul  și se vor afla în locurile indicate de profesor.

Suntem atenți la alergiile elevilor noștri. Părinții trebuie însă să anunțe în scris  școala în legătură orice alergie sau alte probleme alimentare. Școala susține integrarea elevilor cu alergii, manifestând o atenție specială pentru respectarea normelor specifice fiecărei alergii în parte.