Skip to main content

Caracter propriu

Conceptul nostru

Abordarea noastră în învățare este construită pe baza unei convingeri fundamentale: putem să-l sprijinim pe fiecare copil să progreseze, să se dezvolte, să dea viață pasiunilor, să gândească critic și să aleagă, asumându-și opțiunile.

De aceea HOS își asumă rolul de a descoperi pasiunile fiecărui copil pentru a le valorifica în aprofundarea diferitelor discipline de studiu.

Fiecare copil este important pentru noi. Clasele noastre cu număr mai mic de elevi oferă posibilitatea profesorilor de a acorda timp de lucru cu fiecare elev în parte, iar abordarea flexibilă a învățării le permite să se adapteze la nevoile fiecăruia.

Noi îi formăm pentru a deveni adulți  încrezători, creativi la nivel global, dornici de cunoaștere și cu viziunea de a schimba lumea în bine.

Rezultatele noastre se situează în mod constant în zona superioară, bazându-se fundamental pe activitatea desfășurată în școală.

Îi inspirăm pe elevi să îmbrățișeze oportunitățile de mâine: robotică, matematică avansată, arte vizuale (grafică, modelaj, pictură, fotografie etc.), informatică, scriere creativă în germană și în română, debate în germană, română și engleză, teatru în limba engleză, muzică (pian, cor etc.), sport etc. Constant, prin colaborare cu instituții de cercetare și universități dezvoltăm activități aflate la granița diferitelor discipline, acordările transdiciplinare, care să împingă granițele curiozității elevilor.

În proiectul nostru în noul campus, întârim deschiderea spre multiligvism, prin inițierea de cursuri de limbi ”ab initio” (franceză, spaniolă, italiană, chineză, rusă) .

Învățăm pentru viitor