Skip to main content

Despre noi

Victor Hugo

“Nu există forţă a naturii mai puternică decât ideea căreia i-a sosit timpul. ”

Școala Germană Hermann Oberth este o instituție privată de învățământ, înființată în 2006, care a fost creată pentru a oferi o educație bazată pe creativitate și inovație, cu un parcurs complet, de la grădiniță la nivel liceal. Predarea exclusiv în limba germană se extinde în viitorul campus cu noi  abordări bilingve: germană - engleză, germană - română,  engleză - română, ceea ce întărește caracterul internațional al școlii.

Viziunea școlii germane Hermann Oberth este de a inspira elevii să construiască o cale academică în care să exceleze, pentru a-și atinge întregul potențial ca participanți activi la viața unei societăți globalizate, într-o lume în continuă schimbare.

La fel cum vizionarul, perseverentul și inovatorul fizician sibian Hermann Oberth, unul dintre părinții științei rachetei și astronauticii, inspirat din citirea cărților lui Jules Verne, și-a împlinit visul prin lansarea primei rachete cu combustibil lichid, Școala Germană Hermann Oberth îi încurajează pe elevi să viseze și să îți urmeze proiectul de viață.

Noi credem că toți copiii au un potențial nelimitat și este important să-i încurajăm să exceleze, păstrându-și propriile pasiuni.

În acest sens, îi ajutăm pe părinții elevilor noștri în sarcina grea, dar frumoasă, de a modela bărbați și femei responsabili, creativi, corecți, toleranți, implicați, incluzivi, generoși și demni, care contribuie la îmbunătățirea unei societăți globale în continuă evoluție.

Olimpicii noștri!

Deși suntem școală tânără, prin pregătirea excelentă, entuziasmul elevilor și suportul părinților, Școala Germană Hermann Oberth are, în mod constant, reprezentanți la olimpiadele naționale pe discipline.

Elevii noștri se regăsesc, astfel, printre cei mai buni elevi dințară la limba germană, informatică, matematică, engleză,lb. română, chimie.