Skip to main content

Cuvânt director

Dragi părinţi,

Şcoala Germană Hermann Oberth a fost fondată în anul 2006, anticipând nevoile de schimbare ale sistemului de educație din perspectiva redefinirii Uniunii Europene și a integrării României în UE.

Ne-am dorit să  ne conectăm mault mai rapid decât ar putea un sistem compact de educație la noutățile, oportunitățile, dinamica spațiului european, în beneficiul copiilor, tinerilor și profesorilor.

Finalitatea  unui sistem educațional are un impact esențial asupra inovaţiei şi creativităţii unei societăţi în continuă redefinire.  Viitorul adult va trebui, din ce în ce mai mult, să se integreze într-o piaţa a muncii caracterizată prin complexitate şi  dinamism, care solicită competenţe noi. Meseriile emergente...meseriile care nu s-au născut încă... toate acestea  ne obligă pe noi, ca sistem de educație să fim dinamici și să răspundem prin dezvoltarea de competențe transversale. Şi pentru a vorbi de un impact pozitiv asupra competenţelor acestui adult, atunci însuşi sistemul  de educaţie trebuie să  defină flexibil, să stimuleze constant creativitatea și inovație, gândirea critică.

Noi, echipa HOS, credem în importanţa:

  • inovaţiei şi creativităţii;
  • respectului faţă de semeni, empatiei;
  • spiritului de echipă;
  • angajamentului şi responsabilităţii;
  • curiozităţii active;
  • relevanţei.

“Creativity is conceptualised as a skill for all.”

Capacitatea de a face conexiuni noi, de a genera idei variate, de a înlocui redarea de conţinuturi cu opiniile argumentate şi rezolvarea de probleme, de a identifica noi metode de învăţare, de a utiliza cele mai moderne echipamente pentru formarea competenţelor, de a colabora în echipă pentru a confrunta idei având un scop comun, toate acestea se găsesc în sfera învăţării creative și a învățării experiențiale.

Zborul rachetei este dovada că visul lui Hermann Oberth a devenit realitate. De aceea, noi, toţi cei care formăm echipa HOS, ne manifestăm curiozitatea de a afla ce  şi-ar dori fiecare elev să facă în viitor, la ce lume visează pentru a-i oferi  încrederea şi susţinerea de care are  nevoie.

DIRECTOR,

Prof. Florin DROC