Skip to main content

Campus virtual

În ciuda restricțiilor impuse de pandemie, continuăm să fim alături de comunitatea Școlii Germane Hermann Oberth.

Știm că nu există spațiu mai bun pentru a oferi o educație completă decât școala; Cu toate acestea, ne adaptăm la realitatea pe care o trăim și  ne-am pregătit pentru a face față restricțiilor impuse de pandemie prin crearea unui veritabil Campus virtual.

Ne-am propus ca, în ciuda restricțiilor, elevii noștri să fie implicați 100% în învățare.

Campusul virtual este un concept care a acumulat platforme educaționale prietenoase și cu mult potențial, resurse și aplicații digitale, competențe dezvoltate în domeniul metodicii în învățământul online.

Campusul nostru virtual își propune să mențină standardele școlii față în față și să stimuleze acele domenii care ar putea fi afectate de pandemie.

Elevii participă la cursuri prin intermediul platformei de videoconferință la orele stabilite  conform programului zilnic. Această platformă  permite interacțiunea dintre elevi și profesori și garantează un nivel optim de comunicare, învățare și evaluare. Platforma utilizată permite  și lucrul în grupuri mici, învățarea diferențiată/ personalizată.

În același timp, acest mod virtual de interacțiune permite elevilor să mențină o relație cu ceilalți colegi aflați acasă din motive de izolare, esențială în procesul de socializare.

Platforma  este utilizată și  pentru reuniunile cu părinții și cu membrii comunității și acoperă obiectivul de a permite o comunicare constantă. Tot aici se află și cancelaria virtuală, atunci când suntem nevoiți din motive  de risc epidemiologic să desfășurăm învățământ la diastanță.

Google Classroom și alternative folosite de profesori, precum Edmodo, EasyClass și ClassDojo sunt aplicații sau platforme de colaborare online, care facilitează schimbul de documente, teste sau teme pentru acasă, între profesori și elevi, înregistrează o evidență a acestora și oferă feedback din partea profesorului.

ASQ, Kahoot, Quizziz, Wordwall, Padlet, Twinkl etc. sunt resurse și aplicații de învățare pe care le poate crea profesorul sau resurse deja existente sub formă de prezentări, lecții, fișe, imagini și clipuri pe care le putem folosi atât în timpul lecțiilor live, cât și ca teme de lucru pentru acasă.

Pentru a îmbunătăți în continuare comunicarea comunității școlare, ne-am echipat cu platforma "Adservio" care permite, în timp real, o interacțiune strânsă a comunității noastre.

Adservio pentru elevi

Drumul spre cunoaştere începe cu tine. Am creat teste de autocunoaştere şi IQ, care te ajută să afli mai multe despre personalitatea ta. Şi nu doar atât; testele Adservio te ajută să iei o decizie importantă şi să afli cu uşurinţă ce facultate ţi se potriveşte mai bine.

Biblioteca Adservio îţi oferă peste 200 de titluri de cărţi gratuite, de specialitate și beletristrică, pe care le poți descărca în format electronic.

De acum poți trimite temele și proiectele tale direct către profesor, fără cd-uri, memory stick-uri sau alte medii de stocare. Adaugi colegi din clasă cu care ai lucrat la proiect, iar ei pot comenta și pot încărca versiuni noi de fișier. Primești feedback din partea profesorului, corectezi și încarci o versiune nouă de proiect, iar la final primești nota chiar în contul tău.

Vezi felul în care evoluezi la școală de la începutul până la sfârșitul anului școlar. Săptămânal, Adservio îți calculează media și îți arată modul în care ai evoluat.

Poți distribui fotografiile tale cu toți colegii din școală sau poți alege cine vede fotografiile încărcate de tine: colegii de clasă, de școală sau de an. 

Adservio a dezvoltat un algoritm inteligent prin care poți afla orientativ dacă vei fi ascultat sau nu la un anumit obiect. Modul în care Adservio calculează probabilitatea de ascultare se bazează pe numărul de note pe care îl ai, numărul de absențe nemotivate dar și pe situația celorlalți colegi.

 Anuarul clasei. Fotografia ta va fi vizibilă de toți colegii din școală, inclusiv de profesori. Poți apoi să alegi dintre mai multe modele de anuar şi să descarci albumul în format PDF.

Cu secțiunea Extrașcolare toți utilizatorii pot avea o imagine clară asupra activităților extrașcolare, cu detalii legate ora și locul următoarelor reuniuni  și a prezenței membrilor grupului la activitate, mesagerie și chat.

Adservio pentru părinți

Adservio îți oferă acces la note și absențe; poţi vedea inclusiv scutirile și sursa motivării absențelor

Vezi evoluția activității în timp, punctele forte și punctele unde necesită atenție sporită.

Adservio îţi asigură securitatea tuturor datelor, fie că e vorba despre situaţii şcolare sau de comunicarea cu profesorii.

Comunică şi schimbă opinii  cu profesorii şi conducerea şcolii.

Împarte documente sau chiar fişiere întregi cu profesorii sau elevii direct din contul tău.

Știri și informații din mediul educațional sau sfaturi ce  îi pot ajuta pe părinți.

Ca părinte poți primi notificări prin SMS la finalul zilei cu situația școlară a elevului.